Fredag kväll, AFV på TV och en liten wirre i glaset. Mysfaktorn gjorde mig ovanligt vänligt inställd och jag tänkte därför passa på att dela med mig av mitt absoluta favoritrecept. Stjärnan i rätten är helt klart såsen. Jag är barnsligt förtjust i geggiga rätter och äter oftast sås med mat. Därför brukar jag dubbla receptet på såsen.
 
Vitlökskyckling
(Namnet är rätt missvisande då jag inte tycker det smakar så mycket vitlök) 
  •  4 kycklingfiléer 
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 1/2 msk soya
  • 1,5 - 2 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta (eller 2 om man vill att vitlöken ska framtonas mer)
  • 2 tsk rosmarn (jag brukar dock ösa på mycket mer)
 
Redning:
  • 2 dl grädde
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 2 dl sky

 
1. Koka upp ingridienserna i den övre listan och lägg ner kycklingen.
2. Låt puttra på svag värme tills kycklingen är färdig. (Receptet säger 10 minuter men jag brukar få koka längre).
3. Häll skyn genom en sil.
4. Blanda skyn med redningen och koka upp såsen.
5. Salta och peppra efter behag.
 
Serveras fördelaktigen med pressad potatis. Bulgur eller matvete funkar också bra.
 
//Malla

Kommentera

Publiceras ej