När vi var i Norge bjöd mommo på ett fantastiskt gott knäckebröd som dessutom var hemmagjort. Min mommo är what you call "a wizzard in the kitchen" och lagar alltid väldigt god mat.
- 125 g nötter/mandlar
- 3 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 1 ägg (funkar även utan ägg)
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Mal nötterna.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla i 10 min.
4. Sprid ut röran på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Gör rutor med en pizzaslicer eller kniv.
6. Grädda en plåt i taget i 160 grader i 70 min. (Om du har varmluftsugn; Ställ en plåt överst och en underst i ugnen. Grädda i 35 min. Byt plats på plåtarna och grädda i 35 min till)
7. Låt kallna, bryt i bitar.
Detta nyttiga knäckebröd är glutenfritt. Om man delar upp varje plåt i 25 bitar är det, enligt mina beräkningar, ungefär 50 kalorier per bit.
//Malla
Kommentera